Enter Shikari - We Can Breathe In Space, They Just Don´t Want Us To Escape (2008, CDM)

Bloggens kanske hittills längsta skivtitel, och det är endast en singel. Mycket skön låt av det relativt nya Post-Hardcore bandet Enter Shikari från England som släppte debutskivan 2007. Har ett mycket speciellt sound, de blandar in mycket elektronisk musik och samplingar i sina låtar. Vi hoppas på ny skiva inom kort givetvis. På singeln finns även deras första hit "Sorry You´re Not A Winner" i en clubremix, denna låt var det som fångade mitt intresse för bandet, mycket på grund av att den var med på soundtracket till spelet NHL 08. Skål på er, nu blir det fest!



Gren: Post-Hardcore
Enter Shikari på MySpace


// The Dark Passenger





Mikoto - We Are the Architects (2008)

Nyligen släppt album som är riktigt bra producerat. Kanske inget nytt musikaliskt, man har hört det förut av många band i samma gren. Men de blir bara bättre ju mer man lyssnar på skivan. De har en skrikare som gör ett utmärkt jobb och en kille med lungor som matchar många av de andra Post-Hardcore-banden ute idag. Låtar som sticker ut är "Courage Is Just Well Concealed Fear" och "Givning Up" enligt mig.

Gren: Post-Hardcore / Hardcore / emocore
Myspace
//Bylin

Talk Radio Talk - Beyond These Lines (2008)

Talk Radio Talk är ett tyskt hardcoreband och skivan Beyond These Lines släpptes i april detta år. En skiva som fallit lite i glömska hos mig men nu senste tiden har jag lyssnat igenom den och kan säga att det är verkligen något att sätta öronen i.  Låten Hello Sun är verkligen ångestgripande och underbar att höra.
Ska man jämnföra TRT med något band ska det väl vara Dillinger Escape Plan blandat med något post-hardcore band.


Gren: Hardcore / Scremo / Post-Hardcore
Myspace

Deftones basist i bilkrasch, ligger i koma - fler krascher


Basisten Chi Cheng (tvåa till höger) skadades i en bilkrash nyligen. Tillståndet uppges vara kritiskt och basisten ligger i koma. Deftones som är aktuella med att spela in sin nya skiva som ska släppas i början på 2009. Vi får hoppas att han blir frisk och att detta inte påverkar skivsläppet!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article3703242.ab

(Bild från aftonbladet)

Även en medlem ur bandet Tokio Hotel har råkat ut för en bilolycka. Trummisen Gustav Schafer körde och han tillsammans med sina 2 passagerare blev förda till sjukhus för lindriga skador. Kanske inte ett favoritband i denna bloggen men ändå en tragisk historia.
Aftonbladet - Tokio Hotel

Emery Performs "Can't Stop The Killer"

Lite livemusik från bandet Emery. De är riktigt grymma live som ni kan se och höra!

Blakfish - See You In Another City (2008)

Schyst hardcoreband från England. Har du hört Heavy Heavy Low Low, Converge, Spy vs. Spy, Mogwai så måste du ta och lyssna på dessa! Mycket lek med melodier blandat med tung sång. EPn är nyligen släppt och låter som någon din mamma absolut inte skulle gilla. Hög energi rakt igenom och bara god att lyssna på!
Myspace
Gren: Hardcore / Post-Hardcore
//Bylin

RSS 2.0