Joey Cape - Bridge (2008)

Efter liten tids frånvaro från bloggen på grund av alkohol och glädjeflickor smäller jag nu upp ett inlägg. Ett lite annorlunda denna gång. Akustisk musik faktiskt. Joey Cape är annars mest känd som sångare i gamla sköna Lagwagon.  Många av låtarna är för övrigt nya tolkningar av Lagwagons egna. Musiken är lätt, i de flesta låtar endast gitarr och sång. Lite banjo har också slängts in här och där, även en gnällig unge kan höras på låten Canoe . Ganska mysig skiva vid tillfällen då man vill ha lite lugn. Rekommenderas. Detta är faktiskt andra akustiska skivan med Joey Cape. Han släppte nämligen en skiva 2004 med sångaren från No Use For A Name, Tony Sly. Då endast akustiska versioner av deras respektive bands låtar.



Gren: Punk / Acoustic
Joey Cape på MySpace



// The Dark Passenger

Escape The Fate - This War Is Ours

Ny skiva och även ny sångare. Förra sångaren Ronnie Radke sitter nu i fängsele för narkotikabrott och har ersatts med Craig Mabbitt, tidigare sångare i Bless the fall. Måste säga att jag gillar verkligen det "nya" Escape the fate. Blev glatt överraskad då jag hörde låten It's just me, där har de lagt in lite trumpet, lite annorlunda för sån här typ av musik, men det funkar och jag gillar det :)



Gren: post-hardcore
Escape the fate på Myspace

//Tomsa

Theset - Neveroddoreven

Skön grupp från Canada som i september släppte ny skiva. Har inte lyssnat så mycket än men det jag hört verkar lovande, det jag gillar mest med dem är sångaren som har ett rätt så brett register, klarar av growl, skönsång, och väldigt höga toner. Jag kommer definitivt lyssna mer på dem, och det borde ni göra också :)



Gren: emo/screamo/punk
Theset på Myspace 

These Arms Are Snakes - Tail Swallower and Dove (2008)

Amerikanskt progressive/post-hardcore band som släppte första EPn redan 2003. Skivan låter som en blandning av Bear vs. Shark och Fear Before the March of Flames (skivan The Always Open Mouth). Med ett skönt gung bland annat skapat med hjälp av synth och orgel skapar de låtar som måste höras. Sticker ut tycker jag Ethric Double som har riktigt härliga trummor och härligt progressiva gitarrer. 

Gren: progressive/post-hardcore 
Myspace page
//Bylin

All That Remains - Overcome (2008)

Dags för lite hårdare musik på denna blogg igen. Det var ett tag sen. Denna gång tänkte jag tipsa om All That Remains nya platta Overcome. Sångaren har lite annorlunda röst denna gång, dock samma sångare. Tar lite tid att vänja sig men som vanligt levererar han både skönsång och lätta growls helt på egen hand. Något mjukare och sämre än tidigare skivan The Fall of Ideals men helt klart värdig att inhandla. Tunga, grymma låten Before the Damned kickar igång festen och ger oss enorma förhoppningar på resten av skivan. Skivan fortsätter med kommande hittarna Two Weeks och Chiron och det är bra. Rolig fakta är att sista låten Believe in Nothing är en cover på en låt av amerikanska bandet Nevermore.




All That Remains på Myspace


// The Dark Passenger

Cinematic Sunrise - A Coloring Storybook and Long Playing Record (2008)

Craig Owens projekt vid sidan om Chiodos. Absolut inget som liknar hans andra band, men det är ju vad ett sidoprojekt ska vara. Något helt annorlunda det man annars sysslar med. Kvar är hans speciella röst men numera inget skrik och musiken ligger mer i stil med sådant du kan höra på radio. Jämför  man de två kan man tycka att Craigs röst passar bättre på denna skivan, på Chiodos kan den ibland bli lite för mycket. Vill du ha något att mysa till så införskaffa denna! Många av texterna handlar om förlorad kärlek vilket kanske inte alltid är de bästa myslåtarna men det är väl de som får en speciell plats hos en? ;)

Gren: Indie / Pop / Rock
Cinematic Sunrise at Myspace
//Bylin

Therefore I Am - Escape EP (2007)

Therefore I Am är ett post-hardcoreband från Boston, USA. De ligger på samma bolag som tidigare band vi tidigare tipsat om. Bland annat Fear Before och Circa Survive. Gillar du band som Funeral for a Friend (se tidigare inlägg), Vanna och liknande så är detta ett måste! Deras nya skiva kommer att släppas våren 2009. Kan de bara hålla i kvaliten från EPn så kommer det bli en grym skiva! 

Gren: Post-Hardcore / emocore
Official Website

-Bylin

Funeral for a Friend - Memory And Humanity (2008)

Funeral for a Friend är ett Post-Hardcore band någonstans från Wales. Faktiskt nyligen börjat lyssna på dom, och jag märker att jag missat något. Underbart band helt enkelt. Glada, sköna gitarrer och en sångare med bra röst som inte lämnar något åt slumpen. Denna skiva är något mjukare än tidigare album har jag märkt när jag lyssnat lite på de äldre. Beneath  the Burning Tree, Rules and Games och To Die like Mouchette är de tyngsta pjäserna på denna skiva som kommer spelas varm i kommande veckors höstmörker.



Gren: Post-Hardcore
Funeral for a Friend at MySpace


// The Dark Passenger

We Are The Ocean - We Are The Ocean EP (2008)

Mycket post-hardcore på bloggen just nu men detta band får man inte missa! Sångaren verkligen sticker ut och gör ett grymt jobb. Jag hör mycket Dallas Green i honom vilket jag verkligen gillar. I Like..  Man kan inte tro att detta band enbart spelat tillsammans 1,5 år och inte släppt en fullängdare ännu. 

Gren: Post-Hardcore
Myspace: Link
-Bylin

Sky Eats Airplane -Sky Eats Airplane (2008)


Post-Hardcore band från USA som nått framgång helt utan promotion bortsett från det fans gett dem. De blandar skrik, skönsång, snabba riff med synthslingor. Kan kanske liknas med band som Devil Wears Prada och HORSE, the band.
Skivan är kanske inte så utstickande som man kunnat hoppas på men den erbjuder många sköna stunder. Verkligen värt att lyssna på! 

Gren: Post-Hardcore / nintendocore
Sky Eats Airplane's at MySpace


Strung Out - Twisted by Design (1998)

Tänkte nu börja tipsa om lite äldre skivor. Börjar då med min favoritgrupps enligt mig bästa skiva. Bandet heter Strung Out och bildades 1992 i Simi Valley i Kalifornien, USA. Detta var sista skivan med bassisten Jim Cherry som lämnade bandet efter denna och några år senare avled. Musikstilen är lite av en blandning mellan punkrock och metal, men de hämtar inspiration från mycket annat också. Skivan startar snabbt med låten To Close too See med skön text och snabbt gitarrspel. Det lite punkigare ljudet från äldre skivorna hörs i låten Reason to Believe. Tempot går sedan ner lite i låten Asking for the World för att senare avslutas med underbara låten Matchbook. Svårt att beskriva denna skiva mer, man måste lyssna på den helt enkelt.
Rolig fakta är förövrigt att titeln Twisted by Design var också namnet på tatueringsstudion sångaren Jason Cruz jobbade på förut.



Gren: Punkrock / Metal

StrungOut at MySpace
Strung Out - Officiell hemsida (+forum)


// The Dark Passenger

Eyes Set To Kill - Reach (2008)

Eyes set to kill är något så ovanligt som ett band med hela två stycken tjejer. Sjunger gör dessutom en av dessa! 
Nyligen fått tag på deras nya skiva och vet inte riktigt vad jag ska tycka. Visst, det är värt en genomlyssning men det är mest för allt annat än hennes sång. Hon låter för vanligt, ganska tråkigt och det säger mig ingenting. Jag får en känsla av Nightwish och det är inget favoritband.
Men de är ändå värda att lyssna på tack vare deras skrikare som gör ett riktigt bra jobb. 


Gren: hardcore / metal
Official Myspace





Anberlin - New Surrender (2008)

Anberlin har nyligen släppt en ny skiva. Kan ärligt erkänna att jag inte lyssnat så mycket på dem tidigare men skiva är värd att lyssna igenom någon enstaka gång. Låter kanske lite väl popigt i vissa låtar, mainstream men gillar man radiorock så ska man lyssna! Bästa spåret är helt klart The Resistance.

Gren: Rock
www.myspace.com/anberlin

Spineshank - The Height of Callousness (2000)

Ännu ett band som tagit ett långt uppehåll är tillbaka! Spineshank var länge en favorit under början av 2000. Skivan The Height of Callousness hör fortfarande till det snabbaste, hårdaste och mest välproducerade jag har hört. Blir fortfarande glad när jag hör skivan. Singeln Synthetic är ett slag på käften, snabba riff härlig sång blandat med vrål tillsammans med en faktiskt skaplig video öppnade en värld av lite hårdare musik för min del. Producerad av GGGarth (Chevelle, Haste The day, Rage agains the machine) och två bandmedlemmar.

Sångaren Johnny lämnade bandet under 2004 men har nu kommit tillbaka efter 4 år. Han har tidigare snurrat runt med bandet Silent Civilian (också de värda att ta en titt på). När nya albumet kommer återstår att se, men detta är en glad nyhet!



Gren: Metal / Hardcore / Rock
Spineshank at MySpace
Silent Civilian at MySpace

Glassjaw - Worship and Tribute (2002)

Glassjaw är ett hardcore-punk band från New York. En gammal skiva som håller ännu idag! Riktigt bra skiva och ett stort steg för Glassjaw där de blir mognare och mer melodiska. Skivan var den senaste innan deras uppehåll men nu, efter fyra år har de börjat jobba på en ny skiva. Enligt wikipedia så har de kommit en bra bit på väg mot en färdig skiva. Den nya skivan väntas kanske i slutet av året eller i början på 2009! Tills dess, försök få tag på Worship and Tribute som är en riktigt bra skiva! Tips på låtar: Tip the bartender, The Gillette Cavalcade Of Sports & Mu Empire.



Gren: Hardcore / Punk
Glassjaw at MySpace

Emery - While Broken Hearts Prevail (EP)

Emerys två första skivor tillhör favoriterna för min del. The Question har jag nästan lyssnat mig less på under 2007. Sen släppte de I'm Only A Man, och där hände något. Skivan gick ifrån mycket av det de tidigare skapat och blev väldigt intetsägande. Har knappt lyssnat igenom den. 
Nyligen släppte de EPn While Broken Hearts Prevail med låter jag tycker känns fräscha. Låtar som är lätta att lyssna på. Tydliga synthslingor i It Always Depends och härliga låten Edge Of The World som faktiskt innehåller lite skrik i bakgrunden.  
Detta bådar gott inför framtiden!

Gren: Post-Hardcore / Rock
Emery on MySpace

Senses Fail - Life is not a Waiting Room

Tredje albumet med detta amerikanska band från New Jersey. Denna gång helt utan skrik men med samma ensemble som tidigare. Har blivit lite mjukare sen tidigare år men levererar fortfarande skön melodiös emo med ljus och skön sång och gitarrer. Texterna är fortfarande mycket om ångest, missbruk och annat vardagligt. Gillar man förra skivan Still Searching kommer man definitivt gilla denna!



Gren: Post-Hardcore

Senses Fail på MySpace

Fear Before - Fear Before (2008)

Fear Before, tidigare kända som Fear Before The March of Flames har släppt en ny låt. De har gått från att vara ett mathcore-band till att låta ungefär som Circa Survive. Vilket som, alltid gillat detta band, gillade de två första skivorna och även den senaste lite lugnare skivan. Den 28e släpps en ny skiva och ska man gå efter vad denna låten säger så kommer vi höra något mycket lugnare än tidigare. Inget ont i det, jag har fått upp mina förhoppningar efter att ha lyssnat på Fear before Doesn’t Listen to People who Don’t Like Them.... Klicka på download för att lyssna på den låten (eller högerklick och hämta).

Bear Before

Gren: rock / post-hardcore
Fear Before at myspace
DOWNLOAD

/J

Disco Ensemble - Magic Recoveries

Lika bra jag skriver ett till inlägg nu när jag endå är på gång! :) Disco Ensemble har ganska nyligen släppt en ny skiva vid namn Magic Recoveries. Gillar den här gruppen då dom har ett speciellt sound.. och så är dom finnar.. nyfiken? Köp skivan och lyssna på den (eller gör som piraterna och ladda ner den..)


Gren: post-hardcore / punk
Disco Ensemble at myspace
//Tomsa

Rise Against - Appeal to Reason

Tänkte i mitt första inlägg på Jonas blogg tipsa om nya skivan från Rise Against, Appeal TO reason. Har lyssnat igenom den några gånger nu och jag har faktiskt fastnat för den. Kan inte säga att det är deras bästa skiva, men mycket bra är den. För övrigt så är deras bästa skiva enligt mitt tycke, Siren Song of the Counter Culture.


Gren: punk / hardcore
Rise Against at myspace
//Tomsa

Skivsläpp oktober 2008

Några skivsläpp denna månaden som jag tycker är intressanta. Längtar väldigt mycket till att få höra Emery och Chiodos nya skiva.

Oktober 7

Rise Against - Appeal To Reason MySpace
Senses Fail - Life is Not a Waiting Room MySpace
These Arms Are Snakes - Tail Swallower & Dove MySpace
Oktober 14
Dillinger Escape Plan - Under the Running Board [Reissue] MySpace
Hoobastank - Untitled MySpace
Oktober 28
Chiodos - Bone Palace Ballet: Grand Coda MySpace
Emery - While Broken Hearts Prevail MySpace
Funeral for a Friend - Memory And Humanity MySpace

Bring Me The Horizon - Suicide Season (2008)


Deathcore från England med senaste skivan producerad i Sverige. Nu har jag inte hört något av detta band tidigare men de tatuerade grabbarna är värda att lyssna på. Gillar man skrik, snabba riff och mycket trummor så! ;)

Gren: Deathcore / Metalcore
Bring Me the Horizon at MySpace
Bring Me the Horizon at Last.fm

/J

RSS 2.0